Val d'Orcia Holiday
Agriturismi, case vacanza, B&B, SPA, hotel, castelli e ville
X
Italian English French German Japanese Portuguese Russian Spanish
GUSTO AMBIENTE CULTURA EVENTI SOCIETà

Ricettività
Attività
Tour

Overnachten in Val d'Orcia

agriturismi
De onderverdeling van de landbouwgrond in "Val d'Orcia" in landbouwbedrijven de afgelopen eeuwen, heeft bijgedragen aan de komst van vele landhuizen verspreid over dit gebied. Veel van deze huizen zijn vandaag de dag omgebouwd tot luxe en charmante vakantiewoningen en agriturismi. Hoewel de agriturismo zonder twijfel de meest bekende accomodatie is, kun je natuurlijk ook overnachten in dorpen, kastelen of een Spa kuuroord. Er is voor ieder wat wils.
Enkele aanbevelingen uit de vele accomodaties zijn:

Agriturismo Passalacqua
Een typisch agriturismo in de "Val d'Orcia" aan de charmante Via Francigena

In de Middeleeuwen werd "Passalacqua" gebouwd in het hart van de Val d'Orcia aan de Via Francigena aangrenzende aan Abricula, elfde etappe, beschreven in 990 na Christus door Aartsbisschop van Canterbury Sigerico in zijn dagboek tijdens een bezoek aan paus Johannes XV in Rome.
Passalacqua ligt op een heuvel tussen de tarwevelden met papaver en brem. Hier heerst een absolute stilte en geniet je van een prachtig uitzicht over de velden. Vanaf hier kun je uitstapjes maken naar Bagno Vignoni, Chianciano, Montalcino, Montepulciano, Pienza, San Quirico d'Orcia en Radicofani. De agriturismo heeft 16 bedden, verdeeld in 2 appartementen en enkele kamers.
De prijs van appartementen is € 30 per persoon, en kan variëren (een paar euro), afhankelijk van de opstelling. De prijs is inclusief uitgebreid ontbijt, dat bestaat uit seizoensgebonden producten uit de tuin.

contact: 53023 Castiglione d'Orcia (Si) - Toscana - Loc. Gallina, S.S. Cassia Km 172,800 | tel.: +39 0577 880129 - 339 8620877 - 335 5470868
info@agriturismopassalacqua.it | www.agriturismopassalacqua.it/

 guarda la struttura su google-maps.com  prenota adesso su booking.com
Castelluccio
Er was eens, in een ver dorp ...

Het middeleeuwse kasteel van Castelluccio (letterlijk "kasteeltje") bevindt zich op de top van een heuvel in het La Foce landgoed. De exacte datum van oprichting is niet bekend, maar waarschijnlijk dateert het kasteel uit de elfde eeuw en is gebouwd op een oude Etruskische necropolis. Vanaf de binnenplaats van het kasteel heb je toegang tot de twee appartementen, Tartaruga en Etrusco, smaakvol en in originele stijl gerestaureerd in 2001. Het heeft een prachtig uitzicht op heuvels en bossen en de Crete Senesi, kenmerkend voor de Val d'Orcia.

contact: La Foce, 53042 Chianciano Terme (Si) - Toscana - Strada della Vittoria 61
tel. e Fax: (+39) 0578 69101| info@lafoce.com | www.lafoce.com/

 guarda la struttura su google-maps.com

Fonte Bertusi
Er bestaat geen plek die meer tot de verbeelding spreekt dan deze

Bij aankomst bij de Fonte Bertusi wordt u verwelkomt door een kleurrijke haan in haar kooi. Alsof je door de dageraad wordt begroet.
Tijdens het wandelen rond de boerderij kan het gebeuren dat je vreemde voorwerpen tegenkomt, zoals reusachtige ogen die naar je kijken vanaf de grond, een stoel zo hoog dat je er zelfs op je tenen niet bij komt, een draak die door de tijd is veranderd in een wagen, of andersom: voor sommigen  vermakelijk, voor anderen magie of kunst en weer voor anderen ontspannend en relativerend.

contact: Fonte Bertusi - 53026 Pienza (SI) - Toscana - tel./fax: 0578 748077
info@fontebertusi.it | www.fontebertusi.it/

 guarda la struttura su google-maps.com

Villa Pieri
Aan het hof van zijne majesteit Brunello

In het verleden was Villa Pieri een nonnenklooster, nog zichtbaar aan de kleine kapel uit 1700 met uitzicht op de tuin van de villa. Later werd het omgevormd tot een zomerresidentie van de familie van de huidige eigenaar, mevrouw Mary Floria Biondi Santi Petri. De villa ligt op ongeveer 3 km van het centrum van Montalcino volledig omgeven door het groen van de wijngaarden van de beroemde Brunello di Montalcino en het zilverkleurige groen van de olijfbomen met een van de meest adembenemende uitzichten van de Val d'Orcia.
Hier kunt u de sfeer 'proeven' van een plek waar de mythe, Brunello di Montalcino, is ontstaan.

contact: Az. Agr. Pieri S.r.l., Villa i Pieri - Montalcino (SI) - Toscana - tel.: 0577 848087 / 0577 848054 - fax: +39 0577 849396
casavacanze@biondisanti.it  | www.mariafloriabiondisanti.com

 guarda la struttura su google-maps.com

Casa picchiata
Oscar dell'agriturismo Agri@tour 2010

Het gebouw, dat van oudsher behoorde tot de familie van de Piccolomini, werd onlangs gerestaureerd in zijn oorspronkelijke stijl. De appartementen zijn zeer goed onderhouden en voorzien van alle comfort (verwarming, airconditioning, open haard, hot tub en antieke meubels). De oude schuur is omgebouwd tot een exclusieve spa, waar ze massages en modder en klei-, Watsu- en kruidenthee behandelingen bieden. Mogelijkheid tot ontbijt en diner. Huisdieren zijn toegestaan.

contact: 53026 Pienza (SI) - Toscana - Loc. Spedaletto, S.P. n°18 Km 6+600
tel. e fax: 0578 748485 - 338 1522747 | www.casapicchiata.it/

 guarda la struttura su google-maps.com